DELICIOSA TERTÚLIA

Deliciosa tertúlia la d’ahir al Centre Cultural Bellavista de Les Franqueses del Vallès, amb la Marta, la Noèlia, l’Aloma i la Merche, unes tertulianes com la copa d’un pi.

A partir de les nostres experiències personals de com la maternitat ha significat un punt d’inflexió en les nostres vides, vam analitzar les incapacitats de la societat, de l’estat, i de les empreses, per a protegir i donar suport a la maternitat, la paternitat i, sobretot, a la petita infància. I de quines estratègies ens hem hagut d’empescar per a superar el repte de conciliar feina i família.

La societat civil ens hem organitzat en grups d’ajuda mútua, de lactància, de criança o d’acompanyament entre mares o entre famílies. Les iniciatives sorgeixen per tot arreu. Però en l’àmbit laboral, trobem a faltar mesures potents que permetin compaginar la criança amb el desenvolupament professional de les mares i, en general, dels cuidadors, salvaguardant la seva salut i enteresa.

Seguirem lluitant!

“Les mares del món no som del món. Ens sentim foragitades del món. Sobrepassades pel món. Arraconades al parc. Però el nostre racó ens uneix, ens reconforta, ens ajuda a respirar, ens refugia del món on les mares del món no hi tenim cabuda. Sortim al parc almenys un cop al dia. Entrem al recinte maternal dels mals d’esquena i de la felicitat. Parlem i reparlem de bolquers, de pits, de caques, de farinetes, de primeres passes, de pediatres, d’escoles bressol, de parts, de mares que es fan mares, de fills que es fan persones. Les paraules van teixint una xarxa suau i delicada entre les mares. Cada una de nosaltres agafa un cap del fil, el fil de la paraula, i aguanta amb la seva escolta. Cadascuna de nosaltres tiba el fil amb una força sobrehumana perquè cap de les mares no caigui sobre dur. Això és el parc.” (pàgina 128 de Vet aquí la teva mare)

cartell vet aquí la teva mare nova data

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: