JOSEP, LA TEVA POESIA

La teva poesia, Josep, té rostre de derrota. I per això em toca. I per això, potser, et sents poc valent per a publicar-la. Perquè la teva derrota és la de tots. La de no poder atrapar-ho per molts intents que en fem, la de no entendre’n res, la de no copsar-ne ni un borrall. Ni el total, ni el detall. Com a màxim això, algun detall, alguna imatge fugissera. La teva veu és un crit d’impotència. Teu i nostre. Ni ho entendrem, ni en formarem part. Mai.

La teva poesia té ulls que miren, dents que mosseguen i diafragma que puja i baixa empenyent l’aire que l’oxida. Inquieta, tremolosa, contundent, irònica. Així és la teva poesia. La teva paraula és un joc de paraules, així com la teva derrota és un joc de derrotes, de caigudes, de rendicions. De boniques concessions a l’evidència: estem perduts i atrapats.

La teva poesia és el teu bumerang. O el nostre. Sempre torna. El que tu qüestiones, t’acaba qüestionant a tu mateix. El que tu atrapes, t’acaba atrapant. Per això, la teva veu és nostra. El nostre astorament, el nostre qüestionament, el nostre enamorament. Tots parlem per tu i tu parles per tots. No t’aturis mai. I publica, expandeix, difon, crida.  La teva poesia val més que mil paraules.

BLOC DEL JOSEP: http://lacuadeldiable.blogspot.com.es/

 

 

Anuncis

1 comentari (+add yours?)

 1. Josep Vilaplana Martinez
  nov. 19, 2013 @ 13:52:15

  Ni un borrall, és cert, i nosaltres que tossuts com un capvespre ens esmicolem per intentar encabint-se en reconets impossibles; nosaltres que amb els nostres caçapapallones sortim cada matí als inhòspits jardins que ens ignoren, sens dubte amb gran precisió, per atrapar elefants de colors mai vistos. Nosaltres que de nit, sempre de nit, piquem a les portes del desig i de la tendresa i esperem (amb una mica de sort aconseguim escoltar com un altre pica fluixet a l’altre costat; és evident que cap dels dos tenim la clau).

  Si mirem pel forat del pany potser que ens veiem.

  PD. Crec que a la pregunta, un xic estranya, que sovint ens fem: per què escrius? la resposta que més se li ajusta seria: perquè et llegeixi ni que sigui una sola persona, però això si, com ho fas tu.

  Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: